LUNCHMENU:

Lunch@ 34 euro (12h tot 14h)

************************** 

Soepje van de dag

Potage du jour

Soup of the day

 ------------------------------------- 

 Hoofdgerecht volgens seizoen en marktaanbod 

Grosse-piece selong la marché et saison

Main-course according the market offer

 ------------------------------------ 

 In de zomerperiode wordt het soepje vaak vervangen door een ander voorgerechtje 

Dit menu is te verkrijgen van dinsdag tot en met zaterdag.

Reservatie 050/677533

info@deflorentijnen.be


Reservatie:
050/67.75.33
info@deflorentijnen.be
 
Dantemenu ( vanaf 6 maart 2025)

**************************************************

Ganzenlever / Pata Negra / vijg / peer / brioche
Terrine de foie d'oie / Pata Negra / figues / poire / pain brioche
Terrine of gooseliver / Pata Negra / figs / pear / brioche bread

-----------------------------------------------------------

Witte asperges / gerookte zalm / mousseline***
Asperges / saumon fumé / sauce mousseline***
Asparagus / smoked salmon / mousseline sauce ***

----------------------------------------------------------

Filet van kalf / ratatouille / tomaat -basilicum / gnocchi van Parmezaan
Filet de veau / ratatouille / sauce tomates basilic / gnocchi de Parmesan
Fillet of veal / ratatouille / tomatoes sauce -basil / gnocchi of Parmezan cheese

----------------------------------------------------------

Brugse kletskop / passiecrucht / aardbeien / framboos / chocolade
Dentelles de Bruges / fruit de la passion / fraise / framboise / chocolat
Crispy of Bruges / passion fruit / strawberries / raspberries / chocolate

of / ou / or

Selectie van hoevekaasjes / brugse beschuit (12 €)
Sélection de fromages / biscuit de Bruges (12 €)
Assortment of cheeses / local Bruges biscuits (12 €)

(sugg: portselectie, prijs volgens huis en jaartal)

----------------------------------------------------------

Menu 3 gangen = 79 euro (wijnarrangement 25 €)
Menu 4 gangen***= 99 euro (wijnarrangement 34 €)

Menu 3 services = 79 euro (sélection de vins 25 €)
Menu 4 services***= 99 € (sélection de vins 34 €)

Menu 3 courses = 79 euro (selection of wines 25 €)
Menu 4 courses***= 99 € (selection of wines 34 €)

Menu per tafel / menu par table / menu for the whole table
Geen aanpassingen in het menu mogelijk / pas de changements dans le menu

Reservatie:

050/67.75.33

info@deflorentijnen.be

 

Apero Bites

--------------- 

 

Paleta Iberico Bellota           28.00 €

Wrap van gerookte zalm / boursin / groene appel  14 €

Bruschetta tomaat , pesto , Parmezaan (2 stuks)        14 €

Bruschetta , gerookte zalm, Boursin (2 stuks)      20 €

Rozijnentoast , ganzenlever , rode uiencompote (2 stuks)    24 €

geitekaaskroketjes , bieslook , gekonfijte tomaat  ( 6 stuks)    12 €

Garnaalkroketjes , handgepelde garnaaltjes  (6 stuks)     25  €

Kaaskroketjes van Brugge Kaas (6 stuks).  14 €

Kaviaar royal Belge 30 gr. , blinis , zure room          78 €

 

Voorgerechten /Entrées / Starters

*******************************

 

Ganzenlever / foie d'oie / gooseliver

-------------------------------------------------------------------

Huisgemaakt in terrine / kompot van vijgen / briochebroodje

fait maison en terrine / compote de figues / pain brioche

Home-made in terrine / compote of figs / brioche bread   

39 €

 

Hand-gepelde garnaal / crevettes grises

-------------------------------------------------------------------

groene sla / cocktail / hoeve-eitje /  tomaat

Salade laitue / sauce cocktail / oeuf de ferme /  tomates

green salad / cocktail sauce / eggs /  tomatoes   

45 €

 

Ibérico ham / Jambon Ibérico

-------------------------------------------------------------------

  

Carpaccio van paletta Belotta (+/- 50 gr.) 47 €

Carpaccio de paletta Belotta (+/- 50 gr.)

47 €

Carpaccio of paletta Belotta (+/- 50 gr.)

47 €

 

Carpaccio van Pata Negra Iberico Recebo / bruschetta van tomaat / raketsla. 39 €

Carpaccio of Pata Negra Iberico Recebo / bruschetta of tomatoes / rocketsalad  39 €

  

 

 

Soep / potage / soup

------------------------------------------------------------------- 

Dagsoep / potage du jour /Soup of the day 

9,5 €  

 

Kroketjes / croquettes / croquette

-------------------------------------------------------------------

Mechelse Koekoek / curry / Cecinaham

Coucou de Malines / sauce curry / jambon Cecina

Mechelen chicken / curry sauce  / Cecina ham 

1 stuk 14 €

2 stuks 24 €

Handgepelde garnaal / citroen / peterselie

crevettes grises / citron / persil

Hand-peeled shrimps / lemon / parsley 

1 stuk  16 €

2 stuks 28 € 

 

Aardappel /Pommes de terre / potatoes

----------------------------- 

'Mocovite' 30gr. kaviaar Royal Belgian Gold label

'Mocovite' 30gr. caviar Royal Belgian Gold label

87 €

Witte asperges / gerookte zalm / mousseline / tuinkruiden

White asparagus / smoked salmon / mousseline sauce / green herbs

32 €

 

Witte asperges / handgepelde garnaaltjes / mousseline saus / tuinkruiden

White asparagus / hand peeled shrimps / mousseline sauce / green herbs

 39€

 

 

 

 

 Hoofdgerechten / Grosse- piece / Maincourses

*******************************

Zeetong / filet de sole / sole

-------------------------------------------------------------------

Gebakken / tartaar saus / verse frietjes / groene sla

sauce tartare  / frites fraîches / salade verte

              fresh tartare sauce / french fries / green salad     

55 

 

 Zeebaarsfilet / filet de bar / fillet of seabass

 -------------------------------------------------------------------

witte asperges / mousseline saus / tuinkruiden / zalfje van aardappel

asperges / sauce mousseline / puree de pommes de terre / fines herbes

Asparagus / mousseline sauce / mashed potatoes / green herbs

                          

43  

 

Koningskrab / crabe royal / Kingcrab 'MERUS'

---------------------------------------- 

tomatenfondue / jus van schaaldieren en truffel / rijst

fondue de tomates / jus de crustacées et truffe / riz

               fondue of tomatoes / jus of crustacean and truffle / rice       

84  

Nieroogkreeft / langoustines 

---------------------------------------- 

kruidenboter met look / rijst

beurre aux fines herbes et l'ail / riz

               garlic butter / rice       

59 € 

 

Rundsfilet / filet de boeuf /Black Angus beef

-------------------------------------------------------------------

 groene pepersaus / verse frietjes / kropsla 

sauce poivre vert / frites fraiches / salade verte

      Green pepper sauce / french fries / green salad

48  

 

 Filet van kalf / filet de veau / fillet of veal

--------------------------------------------------  

 ratatouille / sausje tomaat basilicum / gnocchi van Parmezaan

ratatouille / sauce de tomates et basilic / gnocchi de vieux Parmesan

ratatouille / sauce of tomatoes and basil / gnocchi of old Parmesan cheese

46 €