Reservatie:
050/67.75.33
info@deflorentijnen.be
Oudejaarsmenu van 31 december 2025
Menu de la Saint-Sylvestre 2025
New Year’s Eve Menu 2025
********************************
Wachtbordje
Quelques amuse-gueule
Appetizers while you wait
--------------------------------------------------------------------------------
Terrine van ganzenlever / Pata Negra Bellota / rode ui / rozijnenbroodje
Terrine de foie d’oie / Pata Negra Bellota / chutney d’oignons rouges / pain aux raisins
Terrine of gooseliver / Pata Negra Bellota / red onion chutney / raisin bun
--------------------------------------------------------------------------------
Zeetong / Sint-Jacobsnootje / risotto / jus van schaaldieren / koekje Parmezaan
Filet de sole / coquille / risotto / jus de crustacées / croquant de Parmesan
Dover sole / scallops / risotto / jus of crustacean / crispy of Parmesan
--------------------------------------------------------------------------------
Zeebaars / ratatouille / curry / koningskrab
Filet de bar / ratatouille / curry / crabe royal
Fillet of seabass / ratatouille / curry / king crab
--------------------------------------------------------------------------------
Hertenfilet / veenbessen / boskampernoelies / Dauphine aardappel / wintertruffel
Filet de faon / airelles / champigons des bois / pommes de terre Dauphine / truffe d’hiver
Deer fillet / cranberries / mushrooms / Dauphine potatoes / winter truffle
--------------------------------------------------------------------------------
Assortiment van huisgemaakte zoetigheden
Farandole de desserts fait maison
Assortment of homemade desserts
=============================================
Menu zonder wijnen 165 €
Menu met aangepaste wijnen +45 €
Menu sans vins 165 €
Menu avec vins assortis +45 €
Menu without 165 €
Menu with suitable wines +45 €
Reservatie:
050/67.75.33
info@deflorentijnen.be
Kerstmenu op 24-25-26 december 2025
Menu de Noël le 24-25-26 Décembre 2025
Christmas menu 24-25-26 December 2025
***********************************
Wachtbordje
Quelques amuse-gueule
Appetizers while you wait
--------------------------------------------------------------------------------
Roulade van ganzenlever / vijgenmoes / chutney van peren / briochebrood
Roulade de foie d’oie / compote de figues / chutney de poire / pain brioche
Terrine of gooseliver / fig compote / pear chutney / brioche bun
--------------------------------------------------------------------------------
Filet van zeebaars / jus van nieroogkreeftjes / risotto / raketslascheutjes
Filet de bar / jus de crustacés / risotto / jeune salade de roquette
Fillet of seabass / shellfish gravy / risotto / young rocket salad
--------------------------------------------------------------------------------
Tournedos van hert / witlof / Dauphine-aardappeltje / peertje in rode wijn / veenbes
Tournedos de faon / chicons / pommes de terre Dauphine / poire au vin rouge / airelles
Tournedos of deer / chicory / Dauphine-potatoes / pear in red wine / cranberries
--------------------------------------------------------------------------------
Kerstgebakje / Baileys saus / roomijs van koffie / Brugse kletskop
Bûche de Noel / sauce au Baileys / glace au moka / dentelles de Bruges
Christmas pastry / Bailey's sauce / coffee ice-cream / almond biscuit of Bruges
=============================================
Menu zonder wijnen 135 €
Menu met aangepaste wijnen +35 €
Menu sans vins 135 €
Menu avec vins assortis +35 €
Menu without wines 135 €
Menu with suitable wines +35 €
LUNCHMENU:
Lunch@ 34 euro (12h tot 14h)
**************************
Soepje van de dag
Potage du jour
Soup of the day
-------------------------------------
Hoofdgerecht volgens seizoen en marktaanbod
Grosse-piece selong la marché et saison
Main-course according the market offer
------------------------------------
In de zomerperiode wordt het soepje vaak vervangen door een ander voorgerechtje
Dit menu is te verkrijgen van dinsdag tot en met zaterdag.
Reservatie 0495/536991
Voor klanten die ons bezoeken via Bongo, vivabox of wonderbox gelden volgende voorwaarden:
Bij reservatie dient u het bonnummer en activeringscode verplicht door te geven om uw tafel te kunnen bevestigen
Annuleren minder dan 24 uur op voorhand of NO show= verlies van de waarde van uw bon.
Annuleren meer dan 24 uur op voorhand= u krijgt een nieuwe kans om op een andere dag De Florentijnen te bezoeken
Terugbetaling van uw voucher is niet mogelijk
Dank voor uw begrip
Les conditions suivantes s'appliquent aux clients qui nous visitent via Bongo, vivabox ou wonderbox :
Lors d'une réservation, vous devez fournir le numéro du bon et le code d'activation afin de confirmer votre table.
Annulation moins de 24h à l'avance ou NO show = perte de la valeur de votre bon d'achat.
Annulation plus de 24 heures à l'avance = vous aurez une autre chance de visiter De Florentijnen un autre jour
Le remboursement de votre bon n'est pas possible
Merci pour votre compréhension
Reservatie:
0495/53.69.91
info@deflorentijnen.be
Dantemenu ( vanaf 23 september)
**************************************************
Ganzenlever / Pata Negra / vijg / brioche
Roulade de foie'd'oie / Pata Negra / figues / pain brioche
Gooseliver chutney of figs / Pata Negra / Brioche bread
-----------------------------------------------------------
Nieroogkreeftje / risotto / jus van schaaldieren***
Langoustine / risotto / jus de crustacées***
Langoustine / risotto / jus of crustacean ***
----------------------------------------------------------
Filet van hert / veenbes / peer / kruidenkroketje
Filet de faon / airelles / poire / pommes de terre Dauphine
Fillet of dear / cranberries / pear / croquette with herbs
----------------------------------------------------------
Fondant van chocolade / banaan / speculaascrumble / Baileysroomijs
Fondant de chocolat / banane / crumble de speculaas / glace au Baileys
Moelleux of chocolate / banana / crumble of speculaas / ice cream of Baileys
of / ou / or
Selectie van hoevekaasjes / brugse beschuit (12 €)
Sélection de fromages / biscuit de Bruges (12 €)
Assortment of cheeses / local Bruges biscuits (12 €)
(suggestie.... Kies uw eigen port of dessertwijn, prijs volgens huis en jaartal)
----------------------------------------------------------
Menu 3 gangen = 79 euro (wijnarrangement 25 €)
Menu 4 gangen***= 99 euro (wijnarrangement 34 €)
Menu 3 services = 79 euro (sélection de vins 25 €)
Menu 4 services***= 99 € (sélection de vins 34 €)
Menu 3 courses = 79 euro (selection of wines 25 €)
Menu 4 courses***= 99 € (selection of wines 34 €)
Menu per tafel / menu par table / menu for the whole table
Geen aanpassingen in het menu mogelijk / pas de changements dans le menu
Voor klanten die ons bezoeken via Bongo, vivabox of wonderbox gelden volgende voorwaarden:
Bij reservatie dient u het bonnummer en activeringscode verplicht door te geven om uw tafel te kunnen bevestigen
Annuleren minder dan 24 uur op voorhand of NO show= verlies van de waarde van uw bon.
Annuleren meer dan 24 uur op voorhand= u krijgt een nieuwe kans om op een andere dag De Florentijnen te bezoeken
Terugbetaling van uw voucher is niet mogelijk
Dank voor uw begrip
Reservatie:
0495/53.69.91
Apero Bites
---------------
Paleta Iberico Bellota 28.00 €
Wrap van gerookte zalm / boursin / groene appel 14 €
Bruschetta tomaat , pesto , Parmezaan (2 stuks) 14 €
Bruschetta , gerookte zalm, Boursin (2 stuks) 20 €
Rozijnentoast , ganzenlever , rode uiencompote (2 stuks) 24 €
geitekaaskroketjes , bieslook , gekonfijte tomaat ( 6 stuks) 12 €
Garnaalkroketjes , handgepelde garnaaltjes (6 stuks) 25 €
Kaaskroketjes van Brugge Kaas (6 stuks). 14 €
Kaviaar royal Belge 30 gr. , blinis , zure room 78 €
Voor klanten die ons bezoeken via Bongo, vivabox of wonderbox gelden volgende voorwaarden:
Bij reservatie dient u het bonnummer en activeringscode verplicht door te geven om uw tafel te kunnen bevestigen
Annuleren minder dan 24 uur op voorhand of NO show= verlies van de waarde van uw bon.
Annuleren meer dan 24 uur op voorhand= U krijgt een nieuwe kans om op een andere dag De Florentijnen te bezoeken!
Terugbetaling van uw voucher is niet mogelijk
Dank voor uw begrip
Herfstkaart vanaf 23 september 2025
Voorgerechten /Entrées / Starters
*******************************
Ganzenlever / foie d'oie / gooseliver
-------------------------------------------------------------------
Huisgemaakt in terrine / kompot van vijgen / briochebroodje
fait maison en terrine / compote de figues / pain brioche
Home-made in terrine / compote of figs / brioche bread
39 €
Hand-gepelde garnaal / crevettes grises
-------------------------------------------------------------------
Carpaccio van tomaat / hoeve eitje / cocktailsaus
Carpaccio de tomate / sauce cocktail / oeuf de ferme
Carpaccio of tomatoes / cocktail sauce / eggs / tomatoes
42 €
Ibérico ham / Jambon Ibérico
-------------------------------------------------------------------
Carpaccio van paletta Belotta / olijfolie / raketsla
Carpaccio de paletta Belotta / l'huile d'olive / salade roquette
Carpaccio of paletta Belotta / Olive oil / rocket salad
38 €
Soep / potage / soup
-------------------------------------------------------------------
Dagsoep / potage du jour /Soup of the day
9,5 €
Risotto (vegetarisch)
-------------------------------------------------------------------
groene kruiden / Parmezaan / boschampignons
herbes vertes / Parmesan / champignons des bois
Green herbs / Parmesan cheese / mushrooms
23 €
( option:extra herfsttruffel +14 €)
Kroketjes / croquettes / croquette
-------------------------------------------------------------------
Mechelse Koekoek / curry / peterselie
Coucou de Malines / sauce curry / persil
Mechelen chicken / curry sauce / parsley
1 stuk 14 €
2 stuks 24 €
Hand-gepelde garnaal / citroen / peterselie
crevettes grises épluchées à la main / citron / persil
Hand-peeled shrimps / lemon / parsley
1 stuk 16 €
2 stuks 28 €
Aardappel /Pommes de terre / potatoes
-----------------------------
'Mocovite' 30gr. kaviaar Royal Belgian Gold label
'Mocovite' 30gr. caviar Royal Belgian Gold label
87 €
Gegrilde gamba's / tuinkruiden / chorizo / look
Grilled gambas / green herbs / chorizo / garlic
32 €
Hoofdgerechten / Grosse- piece / Maincourses
*******************************
Zeetong / filet de sole / sole
-------------------------------------------------------------------
Gebakken / tartaar saus / verse frietjes / groene sla
sauce tartare / frites fraîches / salade verte
fresh tartare sauce / french fries / green salad
49 €
Grietfilet / Filet de barbue / Brillfish
-------------------------------------------------------------------
Risotto / boskampernoelies / Parmezaan / raketblascheutjes
Risotto / champignons des bois / Parmesan / jeunes roquette
Risotto / mushrooms / Parmesan cheese / rocket leaf
42 € ( optie extra truffel 14 €)
Koningskrab / crabe royal / Kingcrab 'MERUS'
----------------------------------------
tomatenfondue / jus van schaaldieren en truffel / rijst
fondue de tomates / jus de crustacées et truffe / riz
fondue of tomatoes / jus of crustacean and truffle / rice
84 €
Nieroogkreeft / langoustines
----------------------------------------
kruidenboter met look / rijst
beurre aux fines herbes et l'ail / riz
garlic butter / rice
59 €
Rundsfilet / filet de boeuf /Black Angus beef
-------------------------------------------------------------------
groene pepersaus / verse frietjes / kropsla
sauce poivre vert / frites fraiches / salade verte
Green pepper sauce / french fries / green salad
48 €
Parelhoenfilet / Filet de pintade / guinea fowl fillet
--------------------------------------------------
Veenbes / appel / Dauphine aardappel / romig sausje
Airelles / pommes vertes / pommes de terre Dauphine / sauce crémeuse
Cranberries / green apple / Dauphine potatoes / cream sauce
36 €
Filet van hert / Filet de faon / dear Fillet
--------------------------------------------------
Veenbes / peer / Dauphine aardappel / romig sausje
Airelles / poire au vin rouge / pommes de terre Dauphine / sauce crémeuse
Cranberries / pear in red wine / Dauphine potatoes / cream sauce
44 €