LUNCHMENU:
Lunch@ 29 euro (12h tot 14h)
**************************
Soepje van de dag
Potage du jour
Soup of the day
-------------------------------------
Hoofdgerecht volgens seizoen en marktaanbod
Grosse-piece selong la marché et saison
Main-course according the market offer
------------------------------------
In de zomerperiode wordt het soepje vaak vervangen door een ander voorgerechtje of dessert!!
Dit menu is te verkrijgen van dinsdag tot en met zaterdag.
Reservatie 050/677533
info@deflorentijnen.be
Reserveren kan op het nummer 050/677533
of stuur een mailtje naar:
info@deflorentijnen.be
Dantemenu / Menu Dante / Dantemenu
**************************************************
Terrine van ganzenlever / kompot van peer / brioche
Terrine de foie d'oie / compote de poires / pain brioche
Terrine of gooseliver / chutney of pear / brioche bread
-----------------------------------------------------------
Asperges / mousseline / handgepelde garnaaltjes***
Asperges / sauce mousseline / crevettes grises***
Asparagus / mousseline sauce / handpeeled shrimps ***
----------------------------------------------------------
Filet van lam / kruidenaardappel met chorizo/ bloemkool / groene groentjes / jus van rozemarijn
Filet d' agneau / pommes dauphine aux chorizo / chou-fleur / légumes vertes / jus de romarin
Fillet of lamb / Dauphine potatoes with chorizo / cauliflower / green vegetables / jus of rosemary
----------------------------------------------------------
Duizendblad van chocolade-passievrucht / framboos
Dentelles de Bruges de fruit de la passion -chocolat / framboise
Bruges biscuit with passionfruit- chocolate / raspberry
of / ou / or
Selectie van hoevekaasjes / brugse beschuit (12 €)
Sélection de fromages / biscuit de Bruges (12 €)
Assortment of cheeses / local Bruges biscuits (12 €)
(sugg: portselectie, prijs volgens huis en jaartal)
----------------------------------------------------------
Menu 3 gangen=65 euro (wijnarrangement 23 €)
Menu 4 gangen***=85 euro (wijnarrangement 32 €)
Menu 3 services=65 euro ( sélection de vins 23 €)
Menu 4 services***= 85 euro (sélection de vins 32 €)
Menu 3 courses= 65 euro (selection of wine 23 €)
Menu 4 courses***= 85 euro (selection of wine 32 €)
Menu per tafel / menu par table / Menu for the whole table
Reservatie:
050/67.75.33
info@deflorentijnen.be
Voorgerechten /Entrées / Starters
*******************************
Ganzenlever / foie d'oie / gooseliver
-------------------------------------------------------------------
Huisgemaakt in terrine / kompot van peer / rozijnenbroodje
fait maison en terrine / compote de poires / pain au raisin
Home-made in terrine / compote of pear / raisin bread 34 €
Hand-gepelde garnaal / crevettes grises
-------------------------------------------------------------------
groene sla / cocktail / hoeve-eitje / kerstomaat
Salade laitue / sauce cocktail / oeuf de ferme / tomates cérises
green salad / cocktail sauce / eggs / cherry tomatoes 32 €
Ibérico ham / Jambon Ibérico
-------------------------------------------------------------------
Carpaccio van paletta Belotta (+/- 50 gr.) 42 €
Carpaccio de paletta Belotta (+/- 50 gr.) 42 €
Carpaccio of paletta Belotta (+/- 50 gr.) 42 €
Carpaccio van Pata Negra Recebo (+/- 50 gr.) 35 €
Carpaccio de Pata Negra Recebo (+/- 50 gr.) 35 €
Carpaccio of Pata Negra Recebo (+/- 50 gr.) 35 €
Carpaccio
-------------
Carpaccio van rundsvlees / oude parmesan / gekonfijte artisjok / raketsla
Carpaccio de boeuf / vieux Parmesan / artichaut / salade roquette
Carpaccio of beef / old Parmesan cheese / artichoke / rocketsalad 26 €
Soep / potage / soup
-------------------------------------------------------------------
Dagsoep / potage du jour /Soup of the day 9,5 €
Kroketjes / croquettes / croquette
-------------------------------------------------------------------
Mechelse Koekoek / curry / Cecinaham
Coucou de Malines / sauce curry / jambon Cecina
Mechelen chicken / curry sauce / Cecina ham
1 stuk 11 €
2 stuks 21 €
Handgepelde garnaal / citroen / peterselie
crevettes grises / citron / persil
Hand-peeled shrimps / lemon / parsley
1 stuk 13 €
2 stuks 24 €
Langoustines
--------------------
Gegrilde langoustines /lookboter / gekonfijte tomaat
Grilled langoustines / garlic butter / preserved tomatoes
39 €
Asperges / Asparagus
-----------------------------------
Hand gepelde garnaaltjes / mousseline saus 34 €
Han-peeled shrimps / mousseline sauce 34 €
Gerookte zalm / mousseline saus 29 €
Smoked salmon / mousseline sauce 29 €
Kaviaar / Caviar
-----------------------------
aardappeltje 'Mocovite' 30gr. kaviaar Royal Belgian Gold label
Mousseline of potatoes 'Mocovite' 30gr. kaviaar Royal Belgian Gold labelri
79 €
Hoofdgerechten / Grosse- piece / Maincourses
*******************************
Zeetong / filet de sole / sole
-------------------------------------------------------------------
Gebakken / citroenboter / verse frietjes / groene sla
cuit au beurre citron / frites fraîches / salade verte
baked in lemon butter / french fries / green salad 45 euro
zeebaars / filet de bar /seabass
-------------------------------------------------------------------
verse pasta pesto / ratatouille / basilicum
pates fraîches au pistou / ratatouille / basilicum
fresh pasta with pistou / ratatouille / basil 39 euro
Koningskrab / crabe royal / king crab
-------------------------------------------------------------------
jus van schaaldieren / geraspte zwarte truffel / gnocchi parmesan
jus de crustacée / truffe noire / gnocchi de parmesan
jus of crustacean / black truffle / parmesan gnocchi 76 euro
Rundsfilet / filet de boeuf /Black Angus beef
-------------------------------------------------------------------
groene pepersaus / verse frietjes / kropsla
sauce poivre vert / frites fraiches / salade verte
Green pepper sauce / french fries / green salad 45 euro
Filet van lam / filet d'agneau / fillet of lamb
-------------------------------------------------------------------
boschampignons / kruidenaardappel met chorizo / groene groentjes/jus van rozemarijn
champignons des bois / pommes de terre aux fines herbes / légumes vertes / jus de romarin
mushrooms / green herbs potatoes / green vegetables / sauce of rosemary 42 euro
Filet van kalf / filet de veau / fillet of veal
---------------------------------------------------
ratatouille / gnocchi parmesaanse kaas / tomaat basilicum
ratatouille / gnocchi aux parmesan / tomates basilicum
ratatouille / gnocchi with parmesan cheese / tomatoes -basil sauce 39 euro