LUNCHMENU:

Lunch@ 29 euro (12h tot 14h)

************************** 

Soepje van de dag

Potage du jour

Soup of the day

 ------------------------------------- 

 Hoofdgerecht volgens seizoen en marktaanbod 

Grosse-piece selong la marché et saison

Main-course according the market offer

 ------------------------------------ 

 In de zomerperiode wordt het soepje vaak vervangen door een ander voorgerechtje of dessert!!

Dit menu is te verkrijgen van dinsdag tot en met zaterdag.

Reservatie 050/677533

info@deflorentijnen.be

 

Reserveren kan op het nummer 050/677533

of stuur een mailtje naar:

info@deflorentijnen.be 

 


Dantemenu / Menu Dante / Dantemenu

Tot en met zaterdag 29 januari 2022

**************************************************

 Terrine van ganzenlever / kompot van peer / brioche

 Terrine de foie d'oie / compote de poires / pain brioche

 Terrine of gooseliver / chutney of pear / brioche bread

 -----------------------------------------------------------

 Sint -Jacobsmossel / risotto / champagnesaus***

 Coquilles / risotto / sauce au champagne***

 Scallops / risotto / sauce of champagne ***

 ----------------------------------------------------------

 Filet van hert / kruidenaardappel / boskampernoelies / peertje in rode wijn / veenbes

 Filet de faon / champignons des bois / pomme Dauphine / poire au vin rouge / airelles

 Fillet of dear / mushrooms / Dauphine potatoes / pear in red wine / cranberries 

 ----------------------------------------------------------

 Chocolade / clementien / kletskop passievrucht en aardbei

 Chocolat / clementines / dentelles de Bruges et fraises en fruit de la passion

 Chocolate / clementine / Bruges biscuit with passionfruit and strawberries

 of / ou / or

 Selectie van hoevekaasjes /  brugse beschuit (12 €)

 Sélection de fromages / biscuit de Bruges (12 €)

 Assortment of cheeses / local Bruges biscuits (12 €)

 (sugg: portselectie, prijs volgens huis en jaartal)

 ----------------------------------------------------------

 Menu 3 gangen=59 euro (wijnarrangement 23 €)

 Menu 4 gangen***=79 euro (wijnarrangement 32 €)

 Menu 3 services=59 euro ( sélection de vins 23 €)

 Menu 4 services***= 79 euro (sélection de vins 32 €)

 Menu 3 courses= 59 euro (selection of wine 23 €)

 Menu 4 courses***= 79 euro (selection of wine 32 €)

 Menu per tafel / menu par table / Menu for the whole table

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reservatie:

050/67.75.33

info@deflorentijnen.be

Voorgerechten /Entrées / Starters

*******************************

Ganzenlever / foie d'oie / gooseliver

-------------------------------------------------------------------

Huisgemaakt in terrine / kompot van peer / rozijnenbroodje

fait maison en terrine / compote de poires / pain au raisin

Home-made in terrine / compote of pear / raisin bread   31 €

 

Hand-gepelde garnaal / crevettes grises

-------------------------------------------------------------------

groene sla / cocktail / hoeve-eitje / kerstomaat

Salade laitue / sauce cocktail / oeuf de ferme / tomates cérises

green salad / cocktail sauce / eggs / cherry tomatoes   32 €

 

Ibérico ham / Jambon Ibérico

-------------------------------------------------------------------

 

Carpaccio de paletta Belotta (+/- 50 gr.) 35 €

Carpaccio de paletta Belotta (+/- 50 gr.) 35 €

Carpaccio of paletta Belotta (+/- 50 gr.) 35 €

 

Soep / potage / soup

------------------------------------------------------------------- 

Dagsoep / potage du jour /Soup of the day  9,5 € 

Cappuccino van Noorzeevisjes / Armagnacroom

Cappuccino de poisson / crème d'Armagnac

Cappucino of fish / Armagnac cream  24€    

 

Kroketjes / croquettes / croquette

-------------------------------------------------------------------

Mechelse Koekoek / curry / Cecinaham

Coucou de Malines / sauce curry / jambon Cecina

Mechelen chicken / curry sauce  / Cecina ham 

1 stuk 11 €

2 stuks 21 €

Handgepelde garnaal / citroen / peterselie

crevettes grises / citron / persil

Hand-peeled shrimps / lemon / parsley 

1 stuk  13 €

2 stuks 24 €

Langoustines

--------------------

Gegrilde langoustines /lookboter / gekonfijte tomaat

Grilled langoustines / garlic butter / preserved tomatoes

36 €

Risotto

-----------------------------------

gebakken boskampernoelies / tuinkruiden / parmezaan / raketsla

panfried mushrooms / green herbs / Parmesan chesse / rocket salad

24 €

Sint-Jacobsmossel

----------------------------- 

risotto / sausje van champagne / groene kruiden

risotto / sauce au champagne / fines herbes

risotto / sauce of champagne/ /green herbs

33 €

 

 

 

Hoofdgerechten / Grosse- piece / Maincourses

*******************************

Zeetong / filet de sole / sole

-------------------------------------------------------------------

Gebakken / citroenboter / verse frietjes / groene sla

cuit au beurre citron  / frites fraîches / salade verte

baked in lemon butter / french fries / green salad  47 euro

 

 zeebaars / filet de bar /seabass

 

-------------------------------------------------------------------

risotto / boskampernoelies / jus van garnaal

risotto / champignons des bois / jus de crevettes

        risotto / mushrooms / jus of shrimps   39 euro

 

Koningskrab / crabe royal / king crab

-------------------------------------------------------------------

 

jus van schaaldieren / geraspte zwarte truffel / gnocchi parmesan

jus de crustacée / truffe noire / gnocchi de parmesan

jus of crustacean / black truffle / parmesan gnocchi     76 euro

 

Rundsfilet / filet de boeuf /Black Angus beef

-------------------------------------------------------------------

 groene pepersaus / verse frietjes / kropsla   

sauce poivre vert / frites fraiches / salade verte

               Green pepper sauce / french fries / green salad       44 euro

 

Filet van hert / filet de faon / fillet of dear

-------------------------------------------------------------------

 

boschampignons / kruidenaardappel / peertje in rode wijn / veenbes / truffel

 champignons des bois / pommes de terre aux fines herbes / poire au vin rouge / airelles / truffe

           mushrooms / green herbs potatoes / pear in red wine / cranberries / truffle   47 euro

 

Kalfslende / carré of veal

witloof / truffelaardappel / jus van rozemarijn/ gnocchi

chicons / pommes de terre au truffe / jus de romarin / gnocchi

          chicory / truffle potatoes / suce of rosemary / gnocchi.   41 euro