LUNCHMENU:

Lunch@ 29 euro (12h tot 14h)

************************** 

Soepje van de dag

Potage du jour

Soup of the day

 ------------------------------------- 

 Hoofdgerecht volgens seizoen en marktaanbod 

Grosse-piece selong la marché et saison

Main-course according the market offer

 ------------------------------------ 

 In de zomerperiode wordt het soepje vaak vervangen door een ander voorgerechtje of dessert!!

Dit menu is te verkrijgen van dinsdag tot en met zaterdag.

Reservatie 050/677533

info@deflorentijnen.be

 

Reserveren kan op het nummer 050/677533

of stuur een mailtje naar:

info@deflorentijnen.be 

 


Dantemenu / Menu Dante / Dantemenu

**************************************************

 Terrine van ganzenlever / kompot van peer / brioche

 Terrine de foie d'oie / compote de poires / pain brioche

 Terrine of gooseliver / chutney of pear / brioche bread

 -----------------------------------------------------------

 Asperges / mousseline / handgepelde garnaaltjes***

 Asperges / sauce mousseline / crevettes grises***

 Asparagus / mousseline sauce / handpeeled shrimps ***

 ----------------------------------------------------------

 Filet van lam / kruidenaardappel met chorizo/ bloemkool / groene groentjes / jus van rozemarijn

 Filet d' agneau / pommes dauphine aux chorizo / chou-fleur / légumes vertes / jus de romarin

 Fillet of lamb / Dauphine potatoes with chorizo / cauliflower / green vegetables / jus of rosemary 

 ----------------------------------------------------------

 Duizendblad van chocolade-passievrucht / framboos

  Dentelles de Bruges de fruit de la passion -chocolat / framboise

  Bruges biscuit with passionfruit- chocolate / raspberry

 of / ou / or

 Selectie van hoevekaasjes /  brugse beschuit (12 €)

 Sélection de fromages / biscuit de Bruges (12 €)

 Assortment of cheeses / local Bruges biscuits (12 €)

 (sugg: portselectie, prijs volgens huis en jaartal)

 ----------------------------------------------------------

 Menu 3 gangen=65 euro (wijnarrangement 23 €)

 Menu 4 gangen***=85 euro (wijnarrangement 32 €)

 Menu 3 services=65 euro ( sélection de vins 23 €)

 Menu 4 services***= 85 euro (sélection de vins 32 €)

 Menu 3 courses= 65 euro (selection of wine 23 €)

 Menu 4 courses***= 85 euro (selection of wine 32 €)

 Menu per tafel / menu par table / Menu for the whole table

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reservatie:

050/67.75.33

info@deflorentijnen.be

Voorgerechten /Entrées / Starters

*******************************

Ganzenlever / foie d'oie / gooseliver

-------------------------------------------------------------------

Huisgemaakt in terrine / kompot van peer / rozijnenbroodje

fait maison en terrine / compote de poires / pain au raisin

Home-made in terrine / compote of pear / raisin bread   34 €

 

Hand-gepelde garnaal / crevettes grises

-------------------------------------------------------------------

groene sla / cocktail / hoeve-eitje / kerstomaat

Salade laitue / sauce cocktail / oeuf de ferme / tomates cérises

green salad / cocktail sauce / eggs / cherry tomatoes   32 €

 

Ibérico ham / Jambon Ibérico

-------------------------------------------------------------------

 

Carpaccio van paletta Belotta (+/- 50 gr.) 42 €

Carpaccio de paletta Belotta (+/- 50 gr.) 42 €

Carpaccio of paletta Belotta (+/- 50 gr.) 42 €

Carpaccio van Pata Negra Recebo  (+/- 50 gr.)  35 €

Carpaccio de Pata Negra Recebo  (+/- 50 gr.)  35 €

Carpaccio of Pata Negra Recebo  (+/- 50 gr.) 35 €

 

Carpaccio

------------- 

Carpaccio van rundsvlees / oude parmesan / gekonfijte artisjok / raketsla

Carpaccio de boeuf / vieux Parmesan / artichaut / salade roquette

Carpaccio of beef / old Parmesan cheese / artichoke / rocketsalad     26 €

 

Soep / potage / soup

------------------------------------------------------------------- 

Dagsoep / potage du jour /Soup of the day  9,5 € 

 

 

Kroketjes / croquettes / croquette

-------------------------------------------------------------------

Mechelse Koekoek / curry / Cecinaham

Coucou de Malines / sauce curry / jambon Cecina

Mechelen chicken / curry sauce  / Cecina ham 

1 stuk 11 €

2 stuks 21 €

Handgepelde garnaal / citroen / peterselie

crevettes grises / citron / persil

Hand-peeled shrimps / lemon / parsley 

1 stuk  13 €

2 stuks 24 €

Langoustines

--------------------

Gegrilde langoustines /lookboter / gekonfijte tomaat

Grilled langoustines / garlic butter / preserved tomatoes

39 €

Asperges / Asparagus

-----------------------------------

Hand gepelde garnaaltjes / mousseline saus 34 €

Han-peeled shrimps / mousseline sauce  34 €

Gerookte zalm / mousseline saus  29 €

Smoked salmon / mousseline sauce  29 € 

 

Kaviaar / Caviar

----------------------------- 

aardappeltje 'Mocovite' 30gr. kaviaar Royal Belgian Gold label

Mousseline of potatoes 'Mocovite' 30gr. kaviaar Royal Belgian Gold labelri

79 €

 

 

 

Hoofdgerechten / Grosse- piece / Maincourses

*******************************

Zeetong / filet de sole / sole

-------------------------------------------------------------------

Gebakken / citroenboter / verse frietjes / groene sla

cuit au beurre citron  / frites fraîches / salade verte

baked in lemon butter / french fries / green salad  45 euro

 

 zeebaars / filet de bar /seabass

 

-------------------------------------------------------------------

verse pasta pesto / ratatouille / basilicum

pates fraîches au pistou / ratatouille / basilicum

        fresh pasta with pistou / ratatouille / basil   39 euro

 

Koningskrab / crabe royal / king crab

-------------------------------------------------------------------

 

jus van schaaldieren / geraspte zwarte truffel / gnocchi parmesan

jus de crustacée / truffe noire / gnocchi de parmesan

jus of crustacean / black truffle / parmesan gnocchi     76 euro

 

Rundsfilet / filet de boeuf /Black Angus beef

-------------------------------------------------------------------

 groene pepersaus / verse frietjes / kropsla   

sauce poivre vert / frites fraiches / salade verte

               Green pepper sauce / french fries / green salad       45 euro

 

Filet van lam / filet d'agneau / fillet of lamb

-------------------------------------------------------------------

 

boschampignons / kruidenaardappel met chorizo / groene groentjes/jus van rozemarijn

 champignons des bois / pommes de terre aux fines herbes / légumes vertes / jus de romarin

           mushrooms / green herbs potatoes / green vegetables / sauce of rosemary   42 euro

 

Filet van kalf / filet de veau / fillet of veal

--------------------------------------------------- 

ratatouille / gnocchi parmesaanse kaas / tomaat basilicum

ratatouille / gnocchi aux parmesan / tomates basilicum

          ratatouille / gnocchi with parmesan cheese / tomatoes -basil sauce   39 euro