LUNCHMENU:

Lunch@ 34 euro (12h tot 14h)

************************** 

Soepje van de dag

Potage du jour

Soup of the day

 ------------------------------------- 

 Hoofdgerecht volgens seizoen en marktaanbod 

Grosse-piece selong la marché et saison

Main-course according the market offer

 ------------------------------------ 

 In de zomerperiode wordt het soepje vaak vervangen door een ander voorgerechtje 

Dit menu is te verkrijgen van dinsdag tot en met zaterdag.

Reservatie 050/677533

info@deflorentijnen.be

 

Reserveren kan op het nummer 050/677533

of stuur een mailtje naar:

info@deflorentijnen.be 

 

Dantemenu 

**************************************************

Ganzenlever / Pata Negra / vijg /  briochebrood

Terrine de foie d'oie / Pata Negra / figues / pain brioche

Terrine of gooseliver / chutney of figs / Pata Negra / brioche bread

-----------------------------------------------------------

Risotto / sint-jacobsmossel / wintertruffel ***

Risotto / coquilles / truffle d' hiver***

Risotto / scalopps / winter truffle ***

----------------------------------------------------------

Filet van kalf / zalfje bloemkool / witloof / jus van rozemarijn

Filet de veau / chou-fleur / chicons / jus de romarin

Fillet of veal / cauliflower / chicory / sauce of rosemary

----------------------------------------------------------

Fondant van chocolade / banaan / speculaascrumble / Baileysroomijs

Fondant de chocolat / banane / crumble de speculoos / glace au Baileys

Fondant of chocolate / banana / crumble of speculoos / ice cream of Baileys

of / ou / or

Selectie van hoevekaasjes /  brugse beschuit (12 €)

Sélection de fromages / biscuit de Bruges (12 €)

Assortment of cheeses / local Bruges biscuits (12 €)

(sugg: portselectie, prijs volgens huis en jaartal)

----------------------------------------------------------

Menu 3 gangen = 75 euro (wijnarrangement 23 €)

Menu 4 gangen***= 95 euro (wijnarrangement 32 €)

 

Menu 3 services = 75 euro (sélection de vins 23 €)

Menu 4 services***= 95 € (sélection de vins 32 €)

 

Menu 3 courses = 75 euro (selection of wines 23 €)

Menu 4 courses***= 95 € (selection of wines 32 €)

Menu per tafel / menu par table / menu for the whole table

Geen aanpassingen in het menu mogelijk / pas de changements dans le menu 

 

 

 

 

 

 

 

Reservatie:

050/67.75.33

info@deflorentijnen.be

 

Apero Bites

--------------- 

Paleta Iberico Recebo         21.00 €

Paleta Iberico Bellota           28.00 €

Bruschetta tomaat , pesto , Parmezaan (2 stuks)        14 €

Bruschetta , gerookte zalm, Boursin (2 stuks)      20 €

Rozijnentoast , ganzenlever , rode uiencompote (2 stuks)    24 €

geitekaaskroketjes , bieslook , gekonfijte tomaat  ( 6 stuks)    12 €

Garnaalkroketjes , handgepelde garnaaltjes  (6 stuks)     25  €

Kaviaar royal Belge 30 gr. , blinis , zure room          72 €

 

Voorgerechten /Entrées / Starters

*******************************

 

Ganzenlever / foie d'oie / gooseliver

-------------------------------------------------------------------

Huisgemaakt in terrine / kompot van vijgen / briochebroodje

fait maison en terrine / compote de figues / pain brioche

Home-made in terrine / compote of figs / brioche bread   39 €

 

Hand-gepelde garnaal / crevettes grises

-------------------------------------------------------------------

groene sla / cocktail / hoeve-eitje /  tomaat

Salade laitue / sauce cocktail / oeuf de ferme /  tomates

green salad / cocktail sauce / eggs /  tomatoes   38 €

 

Ibérico ham / Jambon Ibérico

-------------------------------------------------------------------

 

Carpaccio van Paleta Recebo ( +/- 50 gr).    37 €

Carpaccio de Paleta Recebo (+/- 50 gr.).  37 €

Carpaccio of Paleta Recebo (+/- 50 gr.).  37 €

 

Carpaccio van paletta Belotta (+/- 50 gr.) 47 €

Carpaccio de paletta Belotta (+/- 50 gr.) 47 €

Carpaccio of paletta Belotta (+/- 50 gr.) 47 €

 

 

Carpaccio

------------- 

Carpaccio van rundsvlees / oude parmesan / gekonfijte artisjok / raketsla

Carpaccio de boeuf / vieux Parmesan / artichaut / salade roquette

Carpaccio of beef / old Parmesan cheese / artichoke / rocketsalad     31 €

 

Soep / potage / soup

------------------------------------------------------------------- 

Dagsoep / potage du jour /Soup of the day  9,5 € 

 

 

Kroketjes / croquettes / croquette

-------------------------------------------------------------------

Mechelse Koekoek / curry / Cecinaham

Coucou de Malines / sauce curry / jambon Cecina

Mechelen chicken / curry sauce  / Cecina ham 

1 stuk 14 €

2 stuks 24 €

Handgepelde garnaal / citroen / peterselie

crevettes grises / citron / persil

Hand-peeled shrimps / lemon / parsley 

1 stuk  16 €

2 stuks 26 €

Sint-Jacobsmossel / Scallops

--------------------

 risotto / herfsttruffel / jus van schaaldieren 

 Risotto / truffe d'automne / jus de crustacées 

Risotto / autumn truffle / jus of crustcean 

42 €

 

Aardappel /Pommes de terre / potatoes

----------------------------- 

'Mocovite' 30gr. kaviaar Royal Belgian Gold label

'Mocovite' 30gr. caviar Royal Belgian Gold label

84 €

 

 

 

 

 Hoofdgerechten / Grosse- piece / Maincourses

*******************************

Zeetong / filet de sole / sole

-------------------------------------------------------------------

Gebakken / tartaar saus / verse frietjes / groene sla

sauce tartare  / frites fraîches / salade verte

              fresh tartare sauce / french fries / green salad     49 euro

 

 Zeebaars / Filet de bar / seabass

 -------------------------------------------------------------------

Risotto / boskampernoelies / Parmezaan

Risotto / champignons des bois / Parmesan

                   risotto / mushrooms / Parmesan cheese           39 euro

 

 

 

Koningskrab / crabe royal / Kingcrab 'MERUS'

---------------------------------------- 

tomatenfondue / jus van schaaldieren en truffel / rijst

fondue de tomates / jus de crustacées et truffe / riz

               fondue of tomatoes / jus of crustacean and truffle / rice       129 euro

 

 

 

Rundsfilet / filet de boeuf /Black Angus beef

-------------------------------------------------------------------

 groene pepersaus / verse frietjes / kropsla   

sauce poivre vert / frites fraiches / salade verte

               Green pepper sauce / french fries / green salad       48 euro

 

 

 Filet van kalf / filet de veau / veal Fillet

--------------------------------------------------  

 krokantje van aardappel / witloof / ganzenlever / truffel

croquant de pommes de terre / chicons / foie' d'oie / truffe 

                      crispy of potatoes / chicory / gooseliver /truffle       57 euro

 

Filet van hert / filet de faon / fillet of dear

----------------------------------------------- 

veenbes / peer / amandelkroket / romig sausje

airelles / poire au vin rouge / croquette d'amande / sauce crémeuse

                cranberries / pear in red wine / almond croquette / creamy sauce       48 €

 

Filet van parelhoen / filet de pintade / guinea fowl

----------------------------------------------- 

veenbes / appel / amandelkroket / romig sausje

airelles / pommes / croquette d'amande / sauce crémeuse

                cranberries / apple / almond croquette / creamy sauce       34 euro